Patrik Tiaisen tapauksesta

Yleistä:

  1. Jeesus on hyvän johtajan/ paimenen/ pastorin ja kaikkien kristittyjen esikuva. Hän on luonteeltaan nöyrä, palveleva, kuuliainen ja loppuun saakka työhönsä sitoutunut kärsimyksistä ja vastustuksesta huolimatta. Viimeisten tietojen mukaan joka neljäs johtaja Suomessa on narsisti. Valitettavan moni heistä toimii seurakunnan johtajana. Aikamme suosii värikkäitä, karismaattisia ja narsistisia johtajia. He lumoavat älykkyydellään ja ovat taitavia manipuloimaan puhumalla sitä, mitä kuulijat odottavat ja suuria lupaamalla.
  2. On sanottu, että pyrkyreistä tulee huonoja johtajia, koska heidän motiivinsa ovat vallanhimossa.

Tapaus Tiainen:

  1. Äskettäin uskoon tulleita ja liian nuoria ei pitäisi päästää valtaan, ei ainakaan ilman vahvaa, kokenutta tukitiimiä ja silloinkin valta tulisi hajauttaa mahdollisimman monelle.
  2. Patrik Tiainen ja hänen mahdolliset uhrinsa tarvitsevat nyt tukea, apua ja ohjausta. Tiaiselle ei pidä rientää antamaan anteeksi ja nostamaan häntä uudelleen jalustalle erilaisilla lupauksilla ja ”profetioilla” ennen kuin hän on ymmärtänyt tilanteensa, murtunut, katunut aidosti ja pyytänyt anteeksi syntejään. Eikä nyt pidä hurskastella sillä, että jokainen meistä on syntinen ja armoa vailla. Samat rippivaatimukset koskevat meitä kaikkia, mutta julkinen tehtävä lisää vastuuta.
  3. Tiainen on hurmaava ja lahjakas nuori mies. Jos hän pysyy Raamatun opetuksissa, eheytyy ja kasvaa nöyryyteen megalomaanisten näkyjen sijaan, hänestä tulee mainio seurakunnan palvelija. Mutta se vaatii aikaa, julkisuudesta poissa olemista ja oikeanlaista kypsymistä, ei yllyttämistä menestysteologiaan. Kirkastusvuorihetket ovat lahjoja, mutta niihin ei voi jäädä lillumaan. Tiemme on ristin tie.
  4. On hyvä kulkea Pyhän Hengen johdatuksessa, mutta jalat maassa. Jokainen kypsä hengellinen johtaja ymmärtää ja toivoo, että jos arvostamme häntä, me myös arvioimme hänen opetuksiaan rakkaudella ja Sanalla. Se on hänenkin etunsa mukaista, jos hän tahtoo todella palvella. Tiainen on nyt todellisen valinnan edessä: hän vai Jumala?