Yhdistys

”Herra, Jumalasi, on sinun kanssasi, Hän on voimallinen, Hän auttaa. Sinä olet Hänen ilonsa, rakkaudessaan Hän tekee sinut uudeksi, Hän iloitsee, Hän riemuitsee sinusta.” – Sefanja 3:17

Trigonoksen näky/visio/missio liittyy opettamiseen, ihmisten sisäisen eheytymisen ja kasvun tukemiseen hengen, sielun ja kehon alueilla sekä palvelemiseen niin, että kaikessa pyrimme kuulemaan ja tottelemaan Jumalan tahtoa.

Halumme on auttaa ihmisiä pääsemään vapauteen henkisistä ja hengellisistä esteistä, valheista ja orjuuksista. Haluamme auttaa ihmisiä irtautumaan niistä kahleista, jotka estävät tai hidastavat heidän kasvuaan ja rajoittavat heidän kykyään elää täysipainoista elämää yhteydessä itseensä, muihin ja Jumalaan. Vasta vapaa ihminen kykenee antamaan ja alkaa vuorostaan palvella toisia ja Jumalaa.

Setripuu

Käytännössä Trigonoksen työ on opettamista, kirjoittamista, jakamista, kursseja, kasvupäiviä, kiertämistä seurakunnissa ja yhteisöissä jne. kertomassa, miten ihmiset pääsevät valheistaan, masennuksesta, toivottomuudesta, tunteitten jäätyneisyydestä ja muista rajoittavista kahleista ja oppivat valitsemaan elämän.

Näkymme symbolina on setri ja kutsumme Trigonoksen kasvutukea setrihoidoksi.

S = Sisäinen
E = eheytyminen
T = terapian ja
R = Raamatun
I = innoittamana

Se merkitsee myös seksuaalista tervehtymistä. Seksuaalisuus on identiteettimme perusta. Se on Jumalan lahja, joka oikein käytettynä on valtava voimavara ja luovuuden ydin.

Raamatussa puhutaan paljon setripuusta. Sitä on käytetty mm arvokkaiden rakennusten sisustusmateriaalina ja laivojen rakentamisessa. Puusta saatavalla öljyllä hoidetaan monia ihosairauksia. Öljy on antiseptistä ja tulehduksia ehkäisevää. Setripuuta tuholaiset karttavat. Setripuita kasvaa mm. Libanonin vuorilla. Setrin hepreankielinen nimi johdetaan arabiankielisestä sanasta, joka merkitsee ”lujasti juurtunut, vahva”. Ikivihanta setri kasvaa hitaasti, mutta se voi kasvaa jopa 40 metriä korkeaksi.

Henkinen ja hengellinen kasvumme on myös hidasta. Kuitenkin kipu, joka on väistämätön osa eheytymistä, kertoo, että olemme tuntevia, eläviä, todellisia. Jumalan sanaan juurtuneina ja muuttumattoman Jumalan lupauksiin uskovina, saamme nostaa katseemme itsestämme kohti Kristusta; sinne, mistä meille tulee apu. Hän on uskollinen. Hän on kanssamme.

Todellinen kasvu täyttää sen paradoksin, että minun tulee ensin löytää itseni, jotta voisin sitten itseni kokonaan kadottaa ja antaa Jumalalle. Kristitty on eheytymisessään pitkällä, kun hän voi sanoa: ”En enää minä, vaan Kristus minussa.”

Voit liittyä Trigonos ry:n kannattavaksi jäseneksi oheisella lomakkeella